Денков като огнеборец – „гаси пожари“, а ние ще плащаме 140 млн. лева за още ваксини…

Политика на оправданията в пълния си блясък. „Трябваше да стартираме много бързо работата във всички сектори и резултатите са вече видими. Приехме и

Политика на оправданията в пълния си блясък.

„Трябваше да стартираме много бързо работата във всички сектори и резултатите са вече видими. Приехме и управленска програма. За съжаление при подготовката на програмата се сблъскахме с проблеми, които са онаследени от предишното правителство. Буквално от първия ден трябваше да гасим пожари в повечето от министерствата. Става дума за милиарди левове и за сериозно забавени реформи и действия, от които могат да произтекат загуби за българските граждани“, изрече днес на извъндредна пресконференция премиерът Николай Денков.

Изобщо някой чувал ли е до този момент новите да не се оправдават с предишните? Та дори първият полумандат на Борисов премина под знака „Станишев това, Доган онова“.

Един и същи спектакъл с омръзнали актьори. Последните на сцената пък са с доверие от 20 на сто според социолозите.

На фона на „пожарите и милиардите“, споменати от Денков, стана ясно, че в новия бюджет са заложени 140 000 000 лева за закупуване на още ваксини срещу ковид. И това при условия, че досегашните, неизползвани, трябваше да бъдат изхвърлени. Че в страната към момента има около 1400 активни случая.

Властта вдига топката на опозицията. Сега от БСП или „Възраждане“ могат да реагират: Знаете колко милиарди дози поръча Брюксел за населението на ЕС. Но явно по повеля на Урсула (пряко замесена чрез мъжа си в една компания за ваксини) продължава. От нашите джобове.

„Пожари“ ли?!

COMMENTS

WORDPRESS: 0