Денят: Ужасът в Сърбия продължава – 8 убити и 13 ранени при нова масова стрелба, у нас – опит за кабинет на ГЕРБ, ДПС и БСП в парламента

24rodopi.bg/Общество 8 души бяха убити и 13 ранени късно в четвъртък при стрелба близо до сръбския град Младеновац, на около 60 километра южно от сто

24rodopi.bg/Общество

8 души бяха убити и 13 ранени късно в четвъртък при стрелба близо до сръбския град Младеновац, на около 60 километра южно от столицата Белград, съобщават медиите в западната съседка.
Сред загиналите е 21-годишен полицай и сестра му, ранени са и деца. Стрелбата е станала в село Дубона, община Младеновац.
Според медиите заподозреният, на 21 години, се е скарал с група хора в училищен двор в Дъбън, взел е автомат от дома си и е открил огън. След това отишъл в родното си село Шепшин, където отново започна да стреля.
Предполага се, че младежът е син на военен. Стрелецът се издирва от полицията, в региона е обявен план „Вихър“. Служители на разузнаването смятат, че той е избягал в Шепшин.
Според източници на „Вечерне новости“ заподозреният е обкръжен, но не е съгласен да се предаде на полицията и стреля по полицаите. Министърът на вътрешните работи на Сърбия определи случая като терористичен акт.
В сряда 13-годишен ученик застреля 8 свои връстници и охранител в начално училище в Белград, нападение, което шокира балканската страна.
 
„В пълна стагнация изпадна Народното събрание близо месец след като беше свикано от президента Румен Радев. На практика депутатите не вършат нищо друго, освен да се съберат в сградата на парламента. Не е започнала работата по държавния бюджет, десетки други законопроекти очакват да им се обърне внимание, но парламентаристите тъпчат на едно място. И за да имат някакъв повод да ходят до Народното събрание, организират безсмислени изслушвания на служебните министри в имитация на парламентарен контрол“, обобщава работата на парламента „Сега“.
Междувременно след като ГЕРБ-СДС не успя да сформира правителство с ПП-ДБ, хората на Бойко Борисов вече преговарят с ДПС, БСП, ИТН.

COMMENTS

WORDPRESS: 0