Денят на тъжните истини: Макрон „набива канчета“, Петков и 170 изпълняват! Язък за главата на Стамболийски…

Денят на тъжните истини: Макрон „набива канчета“, Петков и 170 изпълняват! Язък за главата на Стамболийски…

24rodopi.bg/Коментари   „Заради това ние упражнихме много силен натиск върху България през последните месеци. Това е и плод на политическат

24rodopi.bg/Коментари

 

„Заради това ние упражнихме много силен натиск върху България през последните месеци. Това е и плод на политическата криза в България в момента и ние не можем да се правим, че я няма. Искам да приветствам политическия кураж и ангажираност на премиера Петков“, каза френският президент Еманюел Макрон по повод очакванията на Брюксел България да вдигне ветото за преговорите на Северна Македония за влизане в Европейския съюз.

Такова „набиване на канчетата“ вървяло в последни дни, че депутатите пратиха в чакалнята българските пенсионери. Да си чакат реда за по-високите пенсии след Скопие.

Интересното е, че Северна Македония засега отхвърля предложението „Макрон“ като неприемливо, но важното е, че нашите „легнаха“, кротнаха се, както подобава на малките.

Кирил Петков: Служебен кабинет на Румен Радев може бързо да сключи сделка с „Газпром“ и България да се съгласи да плаща в рубли за газ, както и да спре оръжието а Украйна. 

Казано от министър-председателя в оставка пред британското издание „Гардиън“.

А досега се твърдеше, че не изнасяме оръжие за армията на Зеленски.

170 гласа „За“ или по-точно 170 пъти „Oui, monsieur Emo“ и „Yes, Hero, for goodbye“. Защото Еманюел натиска, а него го притиска Вашингтон. Защо са важни Западните Балкани за ЕС? Защото са важни за САЩ. Чрез евросанкции и натиск от сега нататък те влизат в геополитическите сметки на евроатлантизма. И ще ги изпълняват. За сметка на ограбената ни история, за сметка на цялата пролята кръв, та дори и главата на Александър Стамболийски, отрязана именно заради отстъплението по темата „Македония“.

Това са тъжните истини. Когато „западните партньори“ поискат, родните послушковци изпълняват. Но ние нямаме полезни ходове, толкова сме малки, а с наличните ни политици изглеждаме още по-дребни за голямата политика. Бяхме значими за Големите, за тези, които раздават картите. До днес бяхме. От утре – старата песен.

Толкова за тъжните истини. Има и една смешна правда. Създадената от Комунистическия интернационал Македония днес не получи подкрепата от наследниците на българските комунисти.

COMMENTS

WORDPRESS: 0