Денис влезе в Националния тим по философия

24rodopi.bg/Образование Смолян бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по философия. По традиция единственият представител от област Кърджали б

24rodopi.bg/Образование

Смолян бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по философия. По традиция единственият представител от област Кърджали бе от Езиковата гимназия, която се утвърди през последните години като център на хуманитарната наука.

Единадесетокласникът Денис Садула се нареди сред първите десет лауреати като влезе в надпревара със 70 участници от цялата страна. Учениците имаха  4 часа, за да решават тест с 10 въпроса от история на философията и да напишат есе върху зададените от националната комисия философски фрагменти.

Изключителният философски талант и светоусещане на Денис да търси същностното, да аргументира личната си позиция по отношение на ценностите, нормите, метафизичното и универсалното, го отведе  до успеха. За първи път Кърджали и ЕГ „Христо Ботев“  ще имат представител в разширения национален отбор по философия. Той се състои от 12 ученици, които Националната комисия избира.  Допълнителният кръг за определяне на участниците в международната олимпиада обхваща задачи на избрания от ученика език: английски, немски или френски.

Включването на Денис в престижния екип е плод на неговата любознателност, трудолюбие, безспирен стремеж към себеразвитие и  впечатляваща обща култура. Тазгодишната международна олимпиада  ще се проведе в люлката на древната митология, философията и изкуство град Олимп, Гърция, а в международния форум ще вземат участие ученици от 50 държави.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0