Ден преди смъртта – „Застраховка живот“, а после – битка за 5000 лева…

24rodopi.bg/Общество 5 000 лева. Това е обезщетението за смърт, настъпила вследствие на коронавирус. За да се изплати сумата обаче, се минава през съ

24rodopi.bg/Общество

5 000 лева. Това е обезщетението за смърт, настъпила вследствие на коронавирус. За да се изплати сумата обаче, се минава през съдебна зала.

Компания оспори иск след сключен договор за „Застраховка живот“. По силата на контракта, дружеството трябвало да изплати по 1250 лева на наследниците на починала родопчанка. Това обаче не се понравило на компанията, която се опита да избегне плащането в съдебен спор с роднини на покосената от Ковид-19 жена.

Родопчанката постъпила за лечение в болницата в Кърджали на 25 ноември 2020 година. Тя била с висока температура, гадене, кашлица, обща отпадналост. ПСР тестът установил коронавирусна инфекция. Жената била настанена в Белодробното отделение. По-късно вечерта пациентката починала.

Ден преди това тя сключила анекс към застраховката си живот. На база този договор четирима от роднините й поискаха изплащане на обезщетение заради настъпилата смърт от по 1250 лева на всеки.

От компанията обаче оспориха вземането с мотив, че при сключването на анекса жената не е била здрава. Това обаче не мина в съда и на две инстанции магистратите в Кърджали отсъдиха софийското дружество да изплати договореното по силата на контракта обезщетение.

COMMENTS

WORDPRESS: 0