Ден преди окончателното решение: 1. Никола Минчев; 2. Непопулярният турчин; 3. Радослав Милев

24rodopi.bg/Политика Ден преди окончателното решение на коалицията, бившият шеф на парламента Никола Минчев изпреварва опонентите си за първото място

24rodopi.bg/Политика

Ден преди окончателното решение на коалицията, бившият шеф на парламента Никола Минчев изпреварва опонентите си за първото място в кандидатската листа на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ) в 9-ти Кърджалийски многомандатен район.

Това е новината от вчерашната работа на органите на управление на партиите в коалицията и водените преговори между лидерите. Окончателно първото място се дава на „Продължаваме промяната“.

То най-вероятно ще бъде заето от Никола Минчев, който беше водач и на изборите през октомври 2022 година. ПП не успя да спечели мандат, но постигна много добър резултат – 5 074 гласа.

Второто място ще бъде дадено на непопулярния с турско име кърджалиец, който живее в столицата, за което 24rodopi.com писа вчера.

ДБ ще посочи кандидата за третото място, като според лидера на „Демократи за силна България“ Атанас Атанасов то трябва да бъде заето от общинския съветник в Кърджали Радослав Милев.

Кърджалийската листа се оказа най-проблемната, но в неделя тя ще бъде подредена окончателно, разкри пред 24rodopi.com източник от коалицията ПП-ДБ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0