Дело №2, съдът: Уволнението на горския шеф Юлиян Кехайов – законно!

24rodopi.bg/Общество По делото е установено извършването на нарушенията, за които е наложено дисциплинарното наказание. С тези мотиви Окръжният съд

24rodopi.bg/Общество

По делото е установено извършването на нарушенията, за които е наложено дисциплинарното наказание.

С тези мотиви Окръжният съд призна за законно уволнението на шефа на Регионалната дирекция по горите в Кърджали Юлиян Кехайов. Магистратите отмениха решението на Районния съд, с което Кехайов бе възстановен на длъжността.

Припомняме, че през септември м.г. той бе уволнен дисциплинарно за „допуснати системни нарушения при изпълнение на преките трудови задължения, свързани със занижен контрол по прилагане Закона за горите; допусната безстопанственост във връзка със задържаните и отнети вследствие на констатирани нарушения в горите вещи, което е създало предпоставки за материални загуби; неефективен контрол и груби нарушения на финансовата дисциплина“, посочиха тогава от Регионалната дирекция по горите.

Кехайов бе назначен на поста през май 2019 година.

Делото, което той заведе в съда, е срещу Изпълнителната агенция по горите.

Районните магистрати в Кърджали счетоха, че няма достатъчна доказателствена тежест за решението за дисциплинарно уволнение и отмениха заповедта на Агенцията. На друго мнение обаче се оказаха окръжните магистрати. Кехайов бе осъден и да плати разноски в размер на 710 лева.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0