Делян Пеевски: Някой иска да си делне държавата и да няма нищо за хората! Няма да участвам

24rodopi.bg/Общество „Някой иска да си делне държавата по един много екзотичен начин. Абсурдно е в някакъв „мумурандум“ , както го нарекоха, да има ж

24rodopi.bg/Общество

„Някой иска да си делне държавата по един много екзотичен начин. Абсурдно е в някакъв „мумурандум“ , както го нарекоха, да има желание за подялба на съдебната власт, антикорупционни агенции. Това е нечувано. Виждаме всичко – вътре няма нищо за хората. ГЕРБ да си преценяват. Ние сме казали, че не участваме в това нещо“.

Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира предложения от ПП-ДБ на ГЕРБ меморандум за управление.

„Ние ще се противопоставим с това, че няма да подкрепим това делкане, съгласно Конституцията, където има блокираща квота от 160 гласа. Ние в делкане няма да участваме“, отсече Делян Пеевски.

„Водихме тези разговори с колегите преди това, мислих, че те се шегуват, че наистина ще поискат да си делнат съдебната власт, да си делнат службите. Няма нищо за хората. Има само делкане на служби, делкане на прокуратура, делкане на съд, делкане на  антикорупционна агенция“, възмути се Пеевски.

„Видя се, че колегите обичат да се бутат в регулаторите. Г-жа Колтуклиева ги засече в интересни срещи. Затова как се бърка в независими регулатори. Виждам, че интересът е много голям“, коментира председателят на ПГ на ДПС

Дали ще има предсрочни избори или не – това си е решение на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Те да си го решават, напомни Делян Пеевски.

COMMENTS

WORDPRESS: 0