Делин Запартов на влизане в полицията: Мръсна, гадна, долна клевета!

Делин Запартов на влизане в полицията: Мръсна, гадна, долна клевета!

24rodopi.bg/Темата+ „Мръсна, гадна, долна клевета“, коментира пред журналисти на влизане в Областна дирекция на полицията главният архитект на Кърджа

24rodopi.bg/Темата+

„Мръсна, гадна, долна клевета“, коментира пред журналисти на влизане в Областна дирекция на полицията главният архитект на Кърджали Делин Запартов.

Той е ключовата фигура в корупционен скандал, свързан с даването на рушвети за строителни разрешения, за който първи вчера 24rodopi.bg писа.

Запартов бе докаран с полицейски автомобил, съпровождан от двама служители на реда.

Припомняме, че завчера ба задържан бизнесменът Златко П.-Шела, при спецакцията на полицията за корупционна схема, свързана с разрешителния режим при строителство на сгради. Полицаи пък са претърсили кабинета на главния архитект на общината.

Шела, който бе освободен вчера на обяд, бил посредник в рушветчийска схема.

Акцията на полиция и прокуратура е след сигнал за поискан подкуп. Твърди се, че от февруари до август Запартов, в съучастие със Златко Петков, искал от Баяр Делимехмед от Ардино 50 000 евро, за да му бъде издадено разрешение за строеж на жилищна сграда в Кърджали.

По случая е уведомена окръжната прокуратура в Кърджали, като в резултат е образувано и следствено дело. За документиране на престъпната дейност са приложени и специални разузнавателни средства. Разпитан е и Баяр Делимехмед.

От офиса на Запартов е иззета документация, касаеща случая.

COMMENTS

WORDPRESS: 0