Децата с топките се крият от дъжда – 5 бона глоба! „Крумовград“: Така ще ни фалират!

Децата с топките се крият от дъжда – 5 бона глоба! „Крумовград“: Така ще ни фалират!

24rodopi.bg/Спорт Децата край тъча се крият от дъжда, а „Крумовград“ бе глобен с 5000 лева. „С изумление разбрахме за наказанието, което дисциплинар

24rodopi.bg/Спорт

Децата край тъча се крият от дъжда, а „Крумовград“ бе глобен с 5000 лева.

„С изумление разбрахме за наказанието, което дисциплинарната комисия към БФС наложи на нашия клуб, защото в 92-ата минута на мача с „Берое“ децата, които гонеха топките около терена, се бяха скрили от проливния дъжд.

Огромна финансова санкция за провинение, което в никакъв случай не е повлияло за нормалното провеждане на мача. Централният терен на Спортен комплекс “Никола Щерев – Старика” е изграден така, че в непосредствена близост до края на игрището има мрежи и когато топката напусне терена трябват секунди, за да бъде подновена играта. Защо делегатът на срещата не е взел под внимание, че времето беше изключително лошо и здравето на децата, които отговаряха за връщането на топките, бе подложено под огромна опасност?“, написаха от ръководството на клуба.

От „Крумовград“ посочват, че така се застрашава съществуването на клуба.

„Глобите се вземат директно от „огромните“ телевизионни права, които клубовете получават. Всеки кръг Дисциплинарната комисия към БФС налага огромни по размер глоби, които удрят по джоба на всеки един клуб. И вместо от БФС да помагат на отборите, с подобни санкции те пряко повлияват върху издръжката на клубовете и поставят на карта тяхното съществуване. Ние сме малък клуб, който се опитва да помогне за развитието на българския футбол. В нашия отбор има достатъчно на брой български футболисти, имаме и собствена школа.

„Редно е БФС да помага на отборите и да направи така, че българският футбол да бъде привлекателен за спонсори и инвеститори. Защото, ако ги няма отборите, няма да го има и БФС!“, посочват от клуба.

COMMENTS

WORDPRESS: 0