ДБ издига, ПП подкрепя, фаворит е съветникът Милев

24rodopi.bg/Политика Кърджали е една от 10-те области в страната, в която при определянето на кандидат за кмет на общината „Демократична България“ ще

24rodopi.bg/Политика

Кърджали е една от 10-те области в страната, в която при определянето на кандидат за кмет на общината „Демократична България“ ще има водеща роля. Това разкриха пред 24rodopi.com източник от управляващата коалиция.

„Казано другояче – „Демократична България“ ще посочи кандидата за кмет на Кърджали, а „Продължаваме промяната“ ще го подкрепи. И двете политически сили следва да увеличат резултатите си от последните парламентарни избори, за да успее коалицията да стане втора сила в Кърджали, а кандидатът й за кмет да се класира за втория тур. Паритетно ще бъде представителството в списъка с кандидати за общински съветници – 1 за ПП, 1 за ДБ. Фаворит за кандидат-кмет е дългогодишният общински съветник Радослав Милев, който е най-разпознаваем измежду 10-те обсъждани имена в коалицията“, допълни още той.

На парламентарните избори на 4 април т. г. за листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в област Кърджали гласуваха 6 786 души – трети резултат в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район. Половината от гласовете за коалицията са от избиратели в община Кърджали – 3 368.

На 17 септември се очаква да бъде определен кандидатът на ДПС за кмет на Кърджали. Фаворити са настоящият доц. д-р Хасан Азис и народният представител Елван Гюркаш. Областният управител Никола Чанев почти сигурно ще бъде кандидатът на ГЕРБ. БСП издигна Костантина Карабоюкова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0