Дъщерята: Баща ми бе в пустошта 50 часа, открит бе заради волята на полицаите!

24rodopi.bg/Общество Благодарствено писмо бе изпратено до директора на ОДМВР-Кърджали старши комисар Щерьо Милчев, съобщават от пресцентъра на дирекц

24rodopi.bg/Общество

Благодарствено писмо бе изпратено до директора на ОДМВР-Кърджали старши комисар Щерьо Милчев, съобщават от пресцентъра на дирекцията. В него е изразена признателност към полицейските служители от РУ-Ардино Боян Кисьов и Мирослав Кичуков, открили в гориста местност 86-годишен жител на село Ябълковец на 18 юни.

Възрастният човек беше напуснал дома си и беше в неизвестност близо две денонощия. В писмото си Невена Михайлова описва упоритостта на полицаите и включилите се пожарникари от службата в Ардино в продължилото 5-часово издирване в неравен район, обрасъл с висока трева, тръни и папрат. Авторката изразява възхищението си от бързата реакция след подаване на сигнала, организация за издирването е била направена за 15 минути и два екипа с по един местен човек започнали незабавно претърсване на околностите. 

„В този район няма много живеещи и високите треви са проходими основно за диви животни. Благодарение на упоритостта най вече на Боян Кисьов, на полицаите, пожарникарите и местните хора баща ми, на 86 години, беше намерен жив, с натъртвания, но жив след около 50 часа навън в пустошта“, пише г-жа Михайлова. Изразявайки своята признателност, тя посочва, че служителите, участвали в издирването /включен в групите е бил и младши полицейски инспектор Ахмед Ахмед от РУ-Ардино/, са повод за гордост и пример за подражание, който трябва да достигне до всички граждани.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0