Дървосекачи от „кървавата дърводелна“ причинили големия пожар над Ардино

24rodopi.com/Темата+ Дървосекачи от „кървавата дърводелна“ в Ардино са предизвикали огнения ад през лятото на 2016 година, когато между Ахрянско и Св

24rodopi.com/Темата+
Дървосекачи от „кървавата дърводелна“ в Ардино са предизвикали огнения ад през лятото на 2016 година, когато между Ахрянско и Светулка горяха стотици декари горски масиви.
Това разкриха бивши служители на дървообработвателния цех в Ардино, където завчера машина отряза част от ръката на работник, а по-късно се наложи цялостната й ампутация. Пострадалият И. Б, роден през 1955 година, е настанен в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.
Припомняме, че големият пожар над Ардино бушуваше дни наред в края на юли 2016 година. На 29 юли в 11:17 часа в РСПБЗН Ардино бил получен сигнал за върхов пожар в борова гора по пътя за село Ахрянско. В ликвидиране на произшествието са включени служители и противопожарни автомобили на службите в Кърджалийско и Смолянско, както и два хеликоптера от летище Крумово.
Вследствие на проведени издирвателни мероприятия са установени 2 лица на 16 години от Ракитово и Самоков, съпричастни към възникването на пожара. Същите са били ангажирани с дърводобив от въпросното дружество и лагерували в гората.
Пожарът причини щети за над 2,5 милиона лева, осъдени нямаше.

COMMENTS

WORDPRESS: 0