Даниел Делчев – шестият народен представител от Кърджали!?

Даниел Делчев – шестият народен представител от Кърджали!?

24rodopi.bg/Политика Кърджали е единствената област в страната, която няма народен представил от управляващата коалиция. 5-имата депутати от 9-ти Кър

24rodopi.bg/Политика

Кърджали е единствената област в страната, която няма народен представил от управляващата коалиция. 5-имата депутати от 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район (МИР) са в парламентарни групи на опозицията – 4-ма са в ДПС, 1 е във „Възраждане“. В рамките на този парламент за нито една от тези формации не се очертава участие във властта.

След 6-месечна невъзможност на кърджалийци да споделят проблемите си и виждания за развитието на града и региона с властта през парламента, областният управителят Даниел Делчев предприема инициатива, която го превръща в неформален 6-ти депутат от 9-ти МИР.

Областният управител на Кърджали инициира поредица от открити приемни, чрез които жителите от областта ще имат възможността да се срещнат пряко с представителите на властта. Това споделя Даниел Делчев пред 24rodopi.com.

Поне два пъти в месеца с кърджалийци ще се срещат депутати от управляващата коалиция, като сред поканените ще бъдат и министри и зам.-министри.

Идеята на Делчев е жителите на града и региона да поставят директно свои наболели въпроси по различни теми пред председателите на различните парламентарни комисии. Първата насрочена приемна е за среща с Настимир Ананиев, депутат в 47-о НС от „Продължаваме Промяната“, председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и член на Комисията по транспорт и съобщения. Тя е насрочена за 10.00 часа на 4 юни на улица “Цар Калоян“ № 9.

На снимката: Президентът Румен Радев и областният управител Даниел Делчев разговарят в Кърджали, 30 септември 2021 г.

COMMENTS

WORDPRESS: 0