Даниел Делчев с разтърсващи думи на площад „19 май“

Даниел Делчев с разтърсващи думи на площад „19 май“

24rodopi.bg/Джебел „Нека в този празничен за Вас ден бъде отдадено заслуженото на всички, които с трудолюбие и вяра в по-доброто и светло бъдеще съгр

24rodopi.bg/Джебел

„Нека в този празничен за Вас ден бъде отдадено заслуженото на всички, които с трудолюбие и вяра в по-доброто и светло бъдеще съградиха и продължават да съграждат днешния облик на града. Облик, в който духът и ценностите са водещи и Вие като съвременници не преставате да давате част от себе си“, заяви областният управител Даниел Делчев, който бе сред гостите на Джебел в празничния 19 май.

„На всички жители на община Джебел желая здраве, успехи във всяко начинание и удовлетворение от постигнатите резултати“, поздрави джебелчани по случай празника на града им областният управител.

От трибуната на площад „19 май“ Даниел Делчев отбеляза още, че „има две извършени през годините грешки… Едната е сравнително малка и днес ще бъде поправена, благодарение на поканата на кмета на Джебел към областния управител. Вероятно и в предишни години са отправяни покани към областните управители, но поради различни причини, най-често политически, те не участваха в тържествата на Джебел. Занапред и аз, и всички следващи областни управители ще се чувстваме морално отговорни и ще запазваме този ден за хората на Джебел и техния празник!“.

Областният управител продължи: „Другата грешка е отпреди 33 години и, за съжаление, не може да бъде поправена. През тези години нито държавата, нито виновните за възродителния процес намериха време и сили да се извинят за най-голямата политическа грешка в новата българска история. И Библията, и Коранът ни учат да прощаваме и аз съм убеден, че хората вече са простили на виновните, но не са забравили мъката и болката! А историята няма да прости никога!“. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0