Даниел Делчев – фаворит за областен управител`2021-2025

Даниел Делчев – фаворит за областен управител`2021-2025

24rodopi.com/Политика/Регион Настоящият областен управител на Кърджали Даниел Делчев е фаворит да ръководи органа на правителството в региона в по-дъ

24rodopi.com/Политика/Регион
Настоящият областен управител на Кърджали Даниел Делчев е фаворит да ръководи органа на правителството в региона в по-дългосрочен план – начертания от новия кабинет хоризонт за управление 2021-2025. Това разкриват пред 24rodopi.com източници от „Продължаваме промяната“.
„Дори Корнелия Нинова да продължава да настоява да бъдат сменени всички областни управители, които са свързани с БСП, но без нейно съгласие са приели поканата на служебното правителство, де факто на президента Румен Радев, Делчев ще стане номинация на „Продължаваме промяната“. И заради общественото доверие, което получава в област Кърджали, и заради изборния резултат на ПП, който е много по-добър спряно резултатите на останалите партии в коалицията“, посочиха още източниците от управляващата партия.
Както вече 24rodopi.com писа, спечелилите 16,88 на сто от гласовете на парламентарните избори в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район политически сили ще попълнят със свои представители ръководния екип на Областната администрация.
„Продължаваме промяната“ спечели 4 662 гласа в Кърджалийско на 14 ноември, БСП получи подкрепата на 2 881 избиратели, а за „Има такъв народ“ гласуваха 2 563 души. С най-скромен кърджалийски резултат от 4-те формации, които подписаха споразумение за коалиционно управление на страната, е „Демократична България“ с 1 074 гласа.
С големи шансове за позицията „Областен управител на област Кърджали“ е и председателят на БСП Милко Багдасаров. Неговата дума ще натежи и при определянето на зам.областните управители.
Апетити за областен управител на Кърджали има общинският съветник от „Демократична България“ Радослав Милев, но той не покрива всички критерии да оглави най-важната държавна структура в Източните Родопи. ДБ ще получи право да излъчи зам.-областен управител и в коалицията вече се коментира, че това ще бъде журналистката Вилдан Байрямова, която ще „покрие“ и квотата за етническите турци.
През годините заместник областни управители от турския етнос са били емблематичният социалист Назми Мюмюн и представителката на ГЕРБ Леман Али. Назми Мюмюн пък е единственият етнически турчин, който беше временно изпълняващ длъжността „Областен управител“ в период, в който Бисер Николов трябваше да отстъпи позицията, за да може да участва в избори.
Амбиции за зам.-областен управител имат и в партия „Има такъв народ“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0