Даниел Делчев е първият областен управител с електромобил

24rodopi.bg/Регион Областната администрация в Кърджали е първата областна администрация в страната с електромобил. Той е закупен по програма на Н

24rodopi.bg/Регион

Областната администрация в Кърджали е първата областна администрация в страната с електромобил. Той е закупен по програма на Национален доверителен фонд и чрез него се цели администрацията да допринесе за намаляване на общите емисии на парникови газове и замърсяването на въздуха в града, да спести разходи и да подобри ефективността на предоставяните услуги.

Автомобилът е Дачия „Спринг“ и пристигна в Областната администрация в края на март, посочва БТА. За него от администрацията, ръководена от управителя Даниел Делчев, са кандидатствали през март 2022г. с проект за финансиране по Инвестиционна програма за климата, за насърчаване на ползването на електромобили. През септември кандидатурата е била одобрена.
Финансирането по проекта е в размер на 20 000 лева и е за закупуване на изцяло нов електрически автомобил за нуждите на администрацията. Договорът за финансиране на проект за насърчаване на ползването на електромобили с Националния доверителен екофонд е сключен през януари 2023 г. Освен електромобила на Областната администрация, от няколко месеца, отново по програма на Национален доверителен фонд, електрическо возило има и Общинската администрация в Момчилград.

COMMENTS

WORDPRESS: 0