Даниел Делчев: Аудиогид на няколко езика ще популяризира туристическите обекти в региона

Даниел Делчев: Аудиогид на няколко езика ще популяризира туристическите обекти в региона

24rodopi.bg/Регион Аудиогид на няколко езика ще популяризира туристически обекти на територията на три български области – Кърджали, Хасково и Смолян

24rodopi.bg/Регион

Аудиогид на няколко езика ще популяризира туристически обекти на територията на три български области – Кърджали, Хасково и Смолян, съобщава областният управител на Кърджали Даниел Делчев.

В създаването на аудиогида са включени трите музея в партниращите си български области на страната, които имат задачата да селектират най-интересните забележителности в съответните региони.

Аудиопътеводителят е част от дейностите по проект „Интелигентни маркетингови стратегии за туризма в трансграничните региони”, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ 5-А Гърция-България. Водещ партньор е регион Източна Македония и Тракия в Република Гърция, а сред партньорите са Атинският научно-изследователски институт и трите областни администрации.

Идеята е да се популяризира туризма в трансграничния регион, като по-голямата част от меките мерки са свързани с ученици и студенти – семинари, обучения, пътувания, за да може да се види как се случват събитията от двете страни на границата.

„Подобно на банкова карта с чип и код, която ще се купува след приключване на проекта и ще се дава вместо билет, всеки ще може да слуша аудиозаписи за съответните туристически забележителности на няколко езика директно на смартфона си“, обясни Даниел Делчев. Картата ще дава постоянен достъп до база с аудиоданни. За записите ще бъдат използвани гласове на известни български актьори, направени в студио. „Получава се атрактивно, правено е на други места, не е иновация, но е новост за областта. Още повече, че самата карта има колекционерска стойност и наподобява стоте национални туристически обекта“, коментира още областният управител.

COMMENTS

WORDPRESS: 0