Данъчните продават 8 автомобила на кърджалийски длъжници

24rodopi.bg/Регион Националната агенция за приходите продава 8 автомобила на собственици от област Кърджали, научи 24rodopi.com. Те са по изпълнителн

24rodopi.bg/Регион

Националната агенция за приходите продава 8 автомобила на собственици от област Кърджали, научи 24rodopi.com. Те са по изпълнителни дела срещу длъжници. На този етап все още няма обявени продажби на МПС, отнети от шофьори, управлявали превозните средства след употреба на алкохол и наркотици.

Най-скъпа от 8-те коли е товарен автомобил марка „Mercedes“, модел „814 К“, на длъжник от Джебел. Произведеният през 1990 година камион, с пробег 468 857 км, е оценен на 15 хиляди лева. Каран дълги години от жител на Железник „Mercedes“, модел „E 220 CDI, е с начална цена от 11 250 лева. „Най-евтин е лек автомобил марка „BMW“, модел „320 D“ – едва 400 лева.

Първият търг е на 12 март – за продажба с тайно наддаване за лек автомобил марка „Renault“, модел „Megane Scenic“. Първоначална цена е 1000 лева, а състоянието на автомобила – „в движение, с монтирана газова уредба, липсва дясна задна седалка, тапицерията е замърсена, боята на места е олющена, наблюдават се драскотини и пукнатини“.

За покриването на задължението, данъчните власти продават освен МПС-то и земеделска техника на длъжника от село Завоя – навесен плуг за 250 лева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0