Данъчните празнуват и отчетоха: 23 000 кърджалийци са потърсили услуга от НАП

Данъчните празнуват и отчетоха: 23 000 кърджалийци са потърсили услуга от НАП

24rodopi.bg/Регион Близо 23 000 кърджалийци са потърсили услуга от данъчната администрация в Кърджали от началото на годината. Изясняването на здравн

24rodopi.bg/Регион

Близо 23 000 кърджалийци са потърсили услуга от данъчната администрация в Кърджали от началото на годината. Изясняването на здравноосигурителния статус е била най-търсената услуга – 9 500 са подадените искания.  9 750 пък са издадените удостоверения, като най-голям е делът на удостоверенията за съдебен изпълнител – близо 6 000.

Това отчетоха от офиса на НАП в Кърджали навръх професионалния празник на данъчните служители – 16 ноември, Денят на Свети Матей.

Над 30 хиляди са транзакциите,  чрез които с карта са платени данъчни и осигурителни  задължения през ПОС терминалите в офиса на НАП в Кърджали. Платените суми през физическите ПОС-терминали във фронт-офиса възлизат на над 13 млн лв., посочиха още от приходната администрация. 

3 500 персонални идентификационни кода са издадени до момента на кърджалийци, като за същия период на миналата година те са били 3 800.

За улеснение на данъкоплатците, НАП предлага повече от 160 онлайн услуги, което я нарежда на водещо място в страната сред дигиталните институции.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0