Дали мълчаливият джебелчанин ще стане пак депутат, зависи само от избора на Тошко Йорданов

Дали мълчаливият джебелчанин ще стане пак депутат, зависи само от избора на Тошко Йорданов

24rodopi.bg/Политика Дали мълчалият в два парламента по 2 месеца джебелчанин Танер Тюркоглу ще влезе и в 47-ото Народно събрание зависи само от избор

24rodopi.bg/Политика

Дали мълчалият в два парламента по 2 месеца джебелчанин Танер Тюркоглу ще влезе и в 47-ото Народно събрание зависи само от избора на Тошко Йорданов, научи 24rodopi.com.

Според изчисленията на математиците на медията, партия „Има такъв народ“ печели само един мандат в РИК 17 – Пловдив област. Той се полага на Тошко Йорданов Хаджитодоров, който е водач на листата. За втория в нея – Танер Кадир Тюркоглу, има остатък от 0,243 от мандата, който е крайно недостатъчен за да бъде реализиран. Това сочат изчисленията при обработени 99,51% от протоколите на секционни комисии, но и при 100% обработени протоколи, вторият мандат е невъзможен, категорични са математиците. За ИТН в област Пловдив са гласували 9 848 души.

Единственият шанс за парламентарно присъствие с очертаващ се по-дълъг стаж на джебелчанина е зам.-председателят на партията Тошко Йорданов да предпочете да стане депутат от 16-и РИК – Пловдив град, където ИТН също има един пълен мандат. В тази листа втори е Димитър Стоянов Гърдев – дипломат, експерт по международни отношения и международна сигурност, който няма как да стане депутат с остатък от 0,168 и също разчита на избора на Тошко Йорданов – да стане депутат от другия район.

За ИТН в община Джебел гласуваха 123 души.

COMMENTS

WORDPRESS: 0