Да те напсуват на…ДеПеСЕ!

Ама, п.тко заспала, като лапаше облаги в ДПС защо не направи елементарното ДПС да не звучи като псувня!? Нико Ников/24rodopi.bg/Коментари/Общество А

Ама, п.тко заспала, като лапаше облаги в ДПС защо не направи елементарното ДПС да не звучи като псувня!?

Нико Ников/24rodopi.bg/Коментари/Общество

Абсолютно абсурдно като в Абсурдистан.

Един написал на една служебна врата „ДПС“.

От външната страна на вратата обижда, от вътрешната – се обижда. Пишещият е мъж, поемащото обидата – лице от женски пол.

Явно мъжът бавно си изпразва яда, защото е обиждал 10-ина пъти с флумастера.

Колко вбесен трябва да е един мъж, за да не надраска вратата с тъй песньовно звучащото нашенско „Да ти го начукам“. Или „Да те е.а в….“. Или инструмента на омразата да е насочен към друга част на тялото…

А то ДПС, та ДПС.

Определено в службата, където пари получават режисьорът и пиарката, диалогът е запокитен отдавна през прозореца на кирилиметодиевото А, Б, В и всякакви движения а ла „с любов ти ги нареди“ са обречени на провал. Други езикови ветрове бушуват тук. Дълбоката криза направо е изклатила родните езикови изразни средства на двамата и аха-аха ще се пръкне нов стилистичен пласт в цялостната система на българския език.

Не на майка, не на в.гина, а на ДПС!?

Къде е твореца в тази надраскана врата?

Единственото извинение в негова полза е, ако приема лицето от вътрешната страна като То със странни поведенчески и физиологични характеристики, което е особено актуално и тачено в либералното парче от баницата „Европа“. Сиреч, джендър особа. 

Знаете ли, че турците в България не се засягат на „турска пария“. Кажеш на Осман: „Алооо, турската партия!“, ще ти отговори: „Кво ти става, бе, не си ли пиеш редовно хапчетата?“.

Странно нали! А представителка на квотното присъствие на други етнически, религиозни и прочие общности (ДПС-то си е букет в това отношение, имат си и турци, и българи, и помаци, и ромка даже) оревала орталъка, че я обидили на ДПС. 

Аман, мъка е тази история и належащия текст.

Просто и ясно да го обобщим: Ама, п.тко заспала, като лапаше облаги в ДПС защо не направи елементарното – ДПС да не звучи като псувня!?

COMMENTS

WORDPRESS: 0