Да подариш представление на над 150 деца

Да подариш представление на над 150 деца

24rodopi.bg/Общество По повод най-слънчевия и усмихнат празник в годината - Първи юни, над 150 деца от Дневния център за деца с увреждания „Надежда“

24rodopi.bg/Общество

По повод най-слънчевия и усмихнат празник в годината – Първи юни, над 150 деца от Дневния център за деца с увреждания „Надежда“ и Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с физически и умствени увреждания в Кърджали се насладиха на  магията на музикално-театралното изкуство.

Председателката на Обединението на жените социалистки Теодора Каракостова, председателката на Тракийско дружество “Тракийско сърце“ Марияна Ликова и областният председател на БСП Милко Багдасаров дариха и приятно изненадаха възпитаниците на центровете с постановката на  Музикално оперетния театър при Дома на културата „Принцесата и свинаря“.

В началото малчуганите бяха посрещнати с лакомства и топли прегръдки. Около час със затаен дъх изгледаха пиесата, а в нейния край началното притеснение  вече  бе  изместено от греещи лица. Много от децата за първи път посещават представление на живо и играта на главните герои спечелиха техните усмивки и бурни аплодисменти.

В края на спектакъла всички бяха поканени да се  качат на сцената, за да усетят  нейната емоция и тази на  изкуството!

„Децата с увреждания  трябва да бъдат подкрепяни, да посещават местата, които посещават и техните връстници, да се радват и научават  нови неща. Няма как да не сме щастливи, че отново ги зарадвахме  положително в този ден!“, споделиха дамите Теодора Каракостова и Марияна Ликова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0