„Да България“ иска Митко Синабов да е подгласник на Никола Минчев, силата на Дикме била да осигури само 10-ина гласа

24rodopi.bg/Темата+ Ако Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ (ПП) е водач на кандидатската листа на новата коалиция в Кърджали, то второто място

24rodopi.bg/Темата+

Ако Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ (ПП) е водач на кандидатската листа на новата коалиция в Кърджали, то второто място ще бъде за „Демократична България“. А вместо Мехмед Дикме, тази позиция заслужава много повече инж. Митко Синабов. Изгоненият от ДПС Дикме би донесъл 10-ина гласа, толкова му е силата и влиянието, докато добавената стойност от Синабов ще е над 1 000 гласа.

Това заяви пред 24rodopi.com активист на „Да България“, която партия е в състава на коалицията „Демократична България“, провокиран от публикацията „Никола Минчев – водач на „ПП-ДБ“ в Кърджали, коалицията вижда резерви сред българомохамеданите, Дикме може да е втори“.

На последните избори Дикме работеше за „Демократична България“ след разговор с Христо Иванов, но в неговото село има само 1 глас за коалицията, твърди активистът. На по-предишните пък беше към ГЕРБ, но в селото му – пак катастрофа с подкрепата за Бойко Борисов, допълни той.

В „Да България“ нямали претенции за първото място. Отчитали, че на последните парламентарни избори кърджалийската структура постигнала най-висок ръст в ПП с изборния резултат спрямо предишния вот – цели 9 на сто.

Припомняме, че ПП и ДБ ще се явят заедно на изборите на 2 април, но заради спечелените 5 074 гласа на вота през октомври 2022 година Никола Минчев отново ще води листата. Миналата есен за ДБ в Кърджалийско гласуваха 1 182 души.

COMMENTS

WORDPRESS: 0