Цветелина в Топ 16 в света по тенис след историческа победа над китайка

24rodopi.bg/Спорт Състезателката на СКТМ „Юнак“-Ардино Цветелина Георгиева се класира сред 16-те най-добри девойки до 19 години в оспорвания турнир з

24rodopi.bg/Спорт

Състезателката на СКТМ „Юнак“-Ардино Цветелина Георгиева се класира сред 16-те най-добри девойки до 19 години в оспорвания турнир за Световната купа по тенис (WTT Youth Contender), който се проведе в Люксембург.

Това съобщи треньорът на „Юнак“ и на националния отбор Бейхан Емин. Той отбеляза, че Цветелина Георгиева е преодоляла груповата фаза, надделявайки над изключително силни съперници. „Особено победата на Цветелина над много талантливата тенисистка от Китай Хю Шугинг с 3:2 гейма е историческа. Представителките на азиатската страна имат само четири загуби от началото на годината – едната е от нашата състезателка, а останалите три от тенисистки от Япония и Корея. Поздравления за успеха на Цветелина. Да се наредиш сред най-добрите 16 в света е гордост за всеки клуб, град и страна“, заяви Бейхан Емин. Той изказва искрените си благодарности към кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и на Българска федерация по тенис на маса за доверието и подкрепата през годините.

„Този мач беше изпълнен с множество обрати и се изискваше здрава психика, за да надделееш над играч от такава класа. Радвам се за победата, която ми осигури място сред най-добрите и успях да покажа на какво съм способна“, заяви Цветелина Георгиева.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0