Цвета Караянчева за „40 дка за болница“: Предлагат втора серия „Златните имоти“!

24rodopi.bg/Общество „Община Кърджали задкулисно режисира втора серия на поредицата „Златните имоти“, коментира областният лидер на ГЕРБ Цвета Караян

24rodopi.bg/Общество

„Община Кърджали задкулисно режисира втора серия на поредицата „Златните имоти“, коментира областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева по повод новината от Общинската сесия в четвъртък „Нова болница край „Водното огледало“.

„40 декара земя край Водното огледало трябва да сменят статута си от публична в частна общинска собственост, за да бъдат изтъргувани по волята на кмета. Преди 5 г. други 12 дка в центъра на града бяха продадени на „приемлива цена“ на известен предприемач с мотива, че инвестицията ще е обществено полезна и ще изпълнява социални функции. За жалост, нищо от това не се случи. Теренът бе препродаден на 4 пъти по-висока цена, а вместо сгради с обществено предназначение, върху него бяха построени жилищни сгради с търговски площи. Сделката влезе в медийните хроники с името „Златните имоти“ – пример за обслужване на корпоративни интереси с обществени ресурси. Сега кметът Хасан Азис отново предлага на общинските съветници същия сценарий, подвързан с благовидни намерения. Без широка разгласа, без гаранции, без анализ на рисковете и потребностите. ГЕРБ няма да подкрепи и всячески ще се противопостави на подобна порочна практика, която облагодетелства отделни субекти и не допринася за благоустрояването на града ни и за по-високото качество на живот на неговите жители. Такива сделки са хранителна среда за злоупотреба с публични средства, от която печелят само шепа овластени чиновници, но не и гражданите на Кърджали“, посочва още Караянчева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0