COVID-19 уби Дале Али и Пинти Али!

COVID-19 уби Дале Али и Пинти Али!

COVID-19 отне животите на двама кърджалийски бизнесмени, сочени за едни от най-богатите и най-имотни хора в града край Арда, научи 24rodopi.com. Смърт

COVID-19 отне животите на двама кърджалийски бизнесмени, сочени за едни от най-богатите и най-имотни хора в града край Арда, научи 24rodopi.com. Смъртните случаи за регистрирани днес. И двамата, за които е доказана коронавирусната инфекция, са били с придружаващи заболявания.

Александър Маринов –  Дале Али, е бил на командно дишане от няколко дни.

Пинти Али пък няколко пъти отказвал лечение, докато вчера състоянието му се влошило и се наложило да бъде лекуван по спешност.

Двамата се занимаваха с разнородни бизнеси. Според запознати, някои от дейностите им са били на ръба на закона.

Припомняме, че името на Александър Маринов нашумя преди 11 години след като той и още няколко души бяха изправени пред съда за опит за убийство. Известният като Дали Али бе признат за виновен в организирането и участието му в побоя над Емил Йосифов Христов – Ерсун (малкият брат на Роко).

Нападението бе извършено на 14 април 2010 година. Тогава около 15 души нападнаха с бухалки и тояги Малкия Роко зад сградата на ОКС в Кърджали, на около 30 метра от Паспортна служба. Двама от биячите бяха арестувани тогава, а на Христов бяха извършени две животоспасяващи операции. Той беше пет дни в кома.

През 2016 година Александър Маринов бе осъден на 4 години затвор за опит за убийство. Ефективна присъда тогава получи и синът му.

Делото бе гледано два пъти в Окръжен съд Кърджали и по три пъти в Апелативен съд Пловдив и ВКС.

64-годишният Пинти Али също имаше проблеми със закона. Той бе задържан заедно с 3-ма души от наказателна група за нанесен побой на търговец на царевица, който дължал пари на Али.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0