„Чудесни са, не ме боли гърбът!“: 240 нови легла в детските градини в Джебел! (снимки, видео)

„Чудесни са, не ме боли гърбът!“: 240 нови легла в детските градини в Джебел! (снимки, видео)

24rodopi.com/Джебел/Регион/Образование „Чудесни са, красиви и удобни, а вече не ме боли гърбът, когато ставам от сън…“. Думи на малчуган от детска г

24rodopi.com/Джебел/Регион/Образование
„Чудесни са, красиви и удобни, а вече не ме боли гърбът, когато ставам от сън…“.
Думи на малчуган от детска градина в Джебел пред кмета на общината Неджми Али. Всички 240 детски легла бяха подменени с нови в детските заведения в общинския център в партньорство между Общинската администрация и фондация „Хюсние Кяшиф“. Следобедният сън на най-малките е в нови комплекти – матраци, завивки, възглавнички.
Дарението на фондацията възлиза на 50 000 лева, а стойността на пълния ремонт на 10-те спални помещения в двете джебелски градини e на обща стойност 150 000 лева. Реновирането на детските заведения бе едно от обещанията на Неджми Али в предизборната му кампания.
Неджми Али, известният бизнесмен Кяшиф Кяшиф и дъщеря му Сибел Кяшиф посетиха детските заведения, където бяха посрещнати с пита, мед, много детски усмивки, песни и народни танци в изпълнение на най-малките. В тържеството участие взеха и председателят на Общинския съвет Сейфи Мехмедали, директорите на детските градини „Щастие“ и „Изгрев“, гости.
Легловата база в градините не е подменяна от самото им отваряне. Някои от леглата са били на повече от 45 години.
„Аз прекарах годините си в детската градина на такова легло. Затова подехме чудесната идея на кмета Неджми Али и помогнахме с финансиране за нови легла и аксесоарите към тях. Това е първа крачка към едно продължително партньорство“, сподели шефът на фондацията Сибел Кяшиф.
„Това е едно добро сътрудничество, което е естествено продължение на основната ни цел – да работим за по-доброто бъдеще на нашите деца. Чрез инвестициите, които правим в образователната инфраструктура, ние ще ги подготвим по най-добрият начин за реалния живот“, посочи кметът на Джебел Неджми Али. Той благодари на бизнесмена Кяшиф Кяшиф за дарението и доброто партньорство.
„Положихме основите и ще продължим да развиваме в инфраструктурно отношение образователната база. Вярвам, че този позитивен пример, даден от г-н Кяшиф, създал и развил структуроопределящата компания, ще зареди и други представители на бизнеса за инициативи, които ще повишат самочувствието на децата на Джебел“, отбеляза още кметът на общината.
Неджми Али допълни, че в инвестиционната политика на Общината догодина е залегнал и ремонт на всички занимални в детските градини.

COMMENTS

WORDPRESS: 0