Човек на Кирил Петков: Влезе пиарът, каза „Време е“ и четирите дами станаха и си тръгнаха! Утре ГЕРБ готви нов ход

24rodopi.bg/Политика   "От ГЕРБ прекъснаха преговорите. На 19 март, когато след множество ултиматуми, скъсяване на срокове, избягване на те

24rodopi.bg/Политика

 

„От ГЕРБ прекъснаха преговорите. На 19 март, когато след множество ултиматуми, скъсяване на срокове, избягване на темите за реформи, лидерите на ПП-ДБ бяха на масата за преговори. В 12:30 часа в деня на връщане на мандата влиза Никола Николов, PR на ГЕРБ, и казва – „Време е“. Четирите дами станаха и тръгнаха. Комуникацията прекъсна. Бойко Борисов не вдига телефона. От медиите разбрахме, че Мария Габриел възнамерява да отиде при президента в 16 часа“, заяви Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ в ефира на bTV.

„Учудих се в поведението на Мария Габриел, тъй като нямахме разбирателство. Беше изпълнена лъжа по команда. Каза се, че има решение и състав на кабинет. При преговорите имаше целенасочено изтичане на проектокабинет в медиите, който не е съгласуван. Представянето му с лъжа е метод на силови преговори, които целят от ПП-ДБ да бъдат принудени да гласуват това, което се поднася. Утре се готви още един ход. Ще се внесе решение в Народното събрание за избор на Мария Габриел за премиер без състав на кабинет. Силно се надявам, че това действие няма да бъде извършено“, добави тя.

COMMENTS

WORDPRESS: 0