Членове на СИК – кръшкачи, 3 машини за гласуване не работят

24rodopi.bg/Общество Три машини за гласуване са проблемни в Кърджалийски избирателен район – една в областния център и две в селски секции, но това н

24rodopi.bg/Общество

Три машини за гласуване са проблемни в Кърджалийски избирателен район – една в областния център и две в селски секции, но това няма да попречи на изборния процес, обяви пред журналисти председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Павел Гатев.

Има много неявили се членове и председатели на комисии, заради което и към момента назначаваме нови, каза още той.

Както вече 24rodopi.com Гласува се в 497 стационарни секции. В региона са разкрити още четири секции в лечебни заведения и 39 подвижни – за хора с увреждания, удостоверени с решение от ТЕЛК. В 351 от секциите се гласува с машина. Право на глас, според избирателните списъци имат 260 960 избиратели.

На предходните предсрочни парламентарни избори на 2 октомври 2022г. в Девети многомандатен избирателен район право на глас имаха 262 115 избиратели, според избирателните списъци, като правото си на глас упражниха 70 199 от тях. Гласуваше се в 542 секции, от които в 344 с машина. Броят на подвижните секции бе 41.

COMMENTS

WORDPRESS: 0