Читателят-репортер: Примамлива оферта, но от брошурата до касата цената скача 2 пъти

Читателят-репортер: Примамлива оферта, но от брошурата до касата цената скача 2 пъти

24rodopi.bg/Читател-редакция „Кашкавал от краве мляко, от наше село. 2-килограмова опаковка за 11,99 лева“. Звучи примамливо, акцент в брошурата с пр

24rodopi.bg/Читател-редакция

„Кашкавал от краве мляко, от наше село. 2-килограмова опаковка за 11,99 лева“. Звучи примамливо, акцент в брошурата с промоциите. Хвърлили са десетки книжчици пред входа на блока. Взимаш едната, зачиташ се и от кашкавала по-интересна оферта не откриваш. Казваш си: Много евтино! Да ама този тип магазини държат на цените, а не толкова на качеството.

Отиваш в магазина, грабваш анонсираната опаковка на обещаната от веригата цена и тръгваш към касите. А там – изненада: Не сте разбрали, цената е за 1 кг, а вашата опаковка е 2,210 кг и затова, моля платете 26 лева и 55 стотинки!

Подигравка с потребителите в Кърджали. Вярно, че веригата е чуждоземска, ама наетият екип не бива да е толкова много скаран с българския език.

Уважавайте езика на хората, чиито пари прибирате!

Елементарно-измамно е да анонсираш опаковка с цена на кг, но без уточнение поне с малки букви“, пише до 24rodopi.com възмутена кърджалийка.

COMMENTS

WORDPRESS: 0