Четиримата кърджалийски депутати – аут! ДПС търси лица с авторитет за 55 хиляди гласа (обновена)

24rodopi.bg/Политика Четиримата народни представители от 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, избрани с листата на ДПС, са „отписани“

24rodopi.bg/Политика

Четиримата народни представители от 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, избрани с листата на ДПС, са „отписани“. Те няма да фигурират в кандидатската листа на Движението за предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат през юни.

Това разкриха пред 24rodopi.com отлично осведомени източници от партийната централа. Те показаха и част от анализ, в който е отбелязано, че ДПС ще постави на избираеми места авторитетни личности, с които може да се изпълни цел „55 хиляди гласа за ДПС в област Кърджали“. Укорът към сегашните депутати е, че по-скоро имитирали дейност, за да защитят високите си заплати. Те не били активни дори по време на изборите за местна власт през октомври 2023 година.

„Има оплаквания, че когато се провеждат парламентарни избори, кметовете работят най-много за кандидатската листа, а по време на местни избори депутатите кръшкат“, допълниха източниците ни.

Отбелязано е също така, че депутатите „не чуват“ хората в „Бастиона“ и поради това няма нито една инициатива за законопроект или промяна на законов текст, който нанася щети на населението.

Повече от половината от настоящата парламентарна група на ДПС ще бъде подменена.

Припомняме, че на парламентарните избори през април 2023 година ДПС получи подкрепата на 347 700 избиратели и спечели 36 депутатски места. В Кърджалийско за ДПС гласуваха 47 433 души.

Бележка на редакцията: Şaka Şaka/Шега, шега. Първоаприлска е.

Иначе в състояние на „аут“ са двама.

COMMENTS

WORDPRESS: 0