Четирима от Езиковата на финала на олимпиадата по английски

Четирима от Езиковата на финала на олимпиадата по английски

Четирима финалисти от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ - Кърджали ще громят конкуренцията на Националния кръг на олимпиадата по английски език. Нови

Четирима финалисти от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ – Кърджали ще громят конкуренцията на Националния кръг на олимпиадата по английски език.

Новината за успехите на учениците от Гимназията стана ясна след обявяването на резултатите от областния кръг. Своите езикови умения демонстрираха ученици от област Кърджали, разпределени в пет състезателни групи. Безспорен е фактът, че от 119 участници, на национален кръг достигнаха само ученици от Езиковата гимназия. Четиримата, които ще мерят сили с най-добрите в страната, са Георги Дичков – 8 клас (първа група), Мартин Тодоров, Валентина Дичева – 9 клас (втора група) и Жасмин Ялчън – 10 клас (трета група). Тяхното достойно представяне е доказателство както за жаждата им за знания, така и за неуморния труд на техните преподаватели Снежана Христова, Антония Борисова и Елван Осман. Класиралите се  ученици ще имат възможност да докажат блестящите си умения на 26 март, когато ще се проведе националният кръг на олимпиадата по английски език, на който Езиковата гимназия е домакин.

24rodopi.bg

COMMENTS

WORDPRESS: 0