Чакаме пари от 2 министерства за почистване на гората във Водното огледало

24rodopi.bg/Общество Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис ще поиска средства от Министерствата на околната среда и регионалното развитие за почиств

24rodopi.bg/Общество

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис ще поиска средства от Министерствата на околната среда и регионалното развитие за почистване на коритото на Водното огледало.

„Очакват от нас в рамките на тази седмица да напишем писма до съответните ведомства  с искане на средства. Коритото на реката  е изключително държавна собственост. Редно е държавата, в лицето на тези две министерства, да осигури средства, за да може да се изчисти коритото. Зоната около коритото е на общината, но коритото е държавна собственост”, коментира д-р инж. Хасан Азис.

Той припомни, че досега коритото на Водното огледало е било почиствано само веднъж, а вследствие на голяма авария по магистралния водопровод преди няколко години, са се образували големи наноси, по които вече е израснала буйна растителност.  „За почистването й е необходим специален режим на водопускането от язовира, който да се осигури от съответното министерство”, отбеляза кметът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0