Цените „пощуряха“: 1 100 лева за кв./м гараж, до 5 бона за паркомясто!

24rodopi.bg/Общество Цените не само на имотите, но и на гаражите „пощуряха“ в Кърджали. Между 19 и 33 хиляди лева вървят затворени помещения за авт

24rodopi.bg/Общество

Цените не само на имотите, но и на гаражите „пощуряха“ в Кърджали. Между 19 и 33 хиляди лева вървят затворени помещения за автомобили в сгради ново строителство край Арда, установи проверка на „Родопи voice“.

„Съвсем нормално е цените на гаражи да следват тези на жилищата. За 900 евро за кв./м вече се продават апартаменти в централната част. 500-550 евро е квадратът във „Възрожденци“. Търсенето е голямо, това и задвижва цените във възходяща линия. Както, разбира се, и поскъпналите строителни материали. Предприемачите в Кърджали разчитат основно на гурбетчии. Банковите заеми за жилище са рядкост. Работещите зад граница разполагат с готови средства. Жилища се купуват главно от жители от цялата област, но и от тези от периферията на съседната Смолянска. Много сделки има от хора от малките общини в Смолянско. Въпреки, че в последните години интересът е повече към Пловдив заради икономическите възможности на града. В Кърджали те са, меко казано, скромни“, коментира пред екипа ни брокер на недвижими имоти.

33 000 лева се продава гараж от 30 кв./м във „Възрожденци“. 19 квадрата, тухлено строителство, в квартала струва 19 900 лева. 18 кв./м в центъра е 19 000 лева.

Предприемачи продаваха паркоместа край нови блокове за по 3500 лева. Това обаче бяха офертите в началото на миналата година. Към момента площ за един автомобил, със скоба, достига до 5 000 лева. Масово места, предназначени за тротоарни зони, се превръщат в площи за паркиране.

COMMENTS

WORDPRESS: 0