БСП регистрира листата си с надежда за един депутатски мандат в Кърджали

БСП регистрира листата си с надежда за един депутатски мандат в Кърджали

24rodopi.bg/Политика     С желание да спечелят възможно най-добрия резултат, който да гарантира мандат, разчитайки на подкрепата на с

24rodopi.bg/Политика

 

 

С желание да спечелят възможно най-добрия резултат, който да гарантира мандат, разчитайки на подкрепата на своите членове и симпатизанти, коалиция „БСП за България“ регистрира своята листа с кандидати за народни представители в 9-ти МИР Кърджали. 

 

Социалистите обещават отново в своята кампания да заложат на диалогичния, разумния и позитивен тон. Включват се в предизборната кампания  със  самочувствие и гордо вдигната глава, за добре свършена работа на парламентарната им група в предишния парламент, независимо от малкия и брой. А участието на БСП в редовното правителство бе гарант  за водене на силна социална политика ,която подпомогна и стигна до много семейства и бизнеса.Увеличи се майчинството, увеличиха се детските надбавки за отглеждане на дете през втората година, факт са  безплатните детски градини и ясли, увеличиха се пенсиите. 

Областният лидер на партията Милко Багдасаров, председател на предизборния щаб представи листата с думите: „Един силен екип, сбор от  парламентарен и професионален опит, силно женско присъствие с ясни каузи, много   младежки ентусиазъм с идеи и търсене на решения“.

Водач на листата е проф.д-р Георги Михайлов – едно от остриетата на партията в досегашния парламент. Лекар от национална и световна величина,доказан професионалист в своята област, владее английски, френски, немски и руски език. Има специалности клинична хематология, клинична онкология и клинична педиатрия. Бил е началник клиника по хематология в Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания (НСБАЛХЗ). Бил е и директор на НСБАЛХЗ. Национален консултант е по клинична хематология. Зам.-председател е на Българското медицинско сдружение по хематология. Специализирал е трансплантация на костен мозък и периферни стволови клетки в Университетската болница в Хановер, Германия. Бил е Лекар на годината за 1997 г., Лекар на НСБАЛХЗ за 2011 г. Носител е на почетна диплома „Лекар, на когото българите вярват“. От гражданската квота на БСП.

На второ място е  инженер Марияна Ликова, известен хореограф, със специализация „ банково дело и финанси“, директор на Дома на културата в областния град,, председател на тракийско дружество „ Тракийско сърце“. С доказан авторитет и опит в своята професионална област.

На трето е лидерката на Младежкото обединение на БСП в областта, компютърния специалист, инженер Костантина Карабоюкова.

На четвърто място е Теодора Каракостова, инженер химик, общински съветник, областен координатор на БСП и областен председател на Обединението на жените социалистки.

На пето място е адвокат Есен Устренска,зам.-председател на  БЧК, общински съветник, гражданска квота.

Следва Георги Кючуков – педагог,екскурзовод, председател на общинската партийна организация в Кърджали,председател на Комисията по образование в Общинския съвет;

На 7-мо място е Мария Милушева – с частен бизнес в областта на хотелиерството и ресторантьорството, на осмо е Венелин Башев, общински съветник, председател на БСП – Кирково, педагог. На 9-о място е Надежда Тодорова – дизайнер със свой собствен бранд за производство на обувки под марката „Надит“, следвана от Милен Филипов – историк, педагог, общински съветник.

В предстоящата кампания  в своите разговори, дискусии, социални  мрежи социалистите ще акцентират върху представяне на програмата  на партията,в която основен приоритет остава социалната политика. БСП  е готова и с решения за справяне с кризата в България. Това са налагане на мораториум на цената на газа, водата и парното, сериозна програма за компенсация на бизнеса в разликата на цените , продължение на социалната програма и социалните приоритети, незабавни преговори с „Газпром“.Предстоят тежки зимни месеци , нужна е разумна, отговорна политика,която да гарантира по-спокоен и достоен живот в България. Участвайки в управлението на страната БСП  показа, че е готова и знае как диалогично  и мъдро да управлява в интерес на гражданите за повишаване на техния жизнен стандарт. 

Целта  на социалистите продължава да е една, а именно  Кърджали да заеме своето място сред най -успешно развиващите се региони в страната, посочват от партията.

COMMENTS

WORDPRESS: 0