Борисов сякаш се моли на ПП: Оставете БСП да си тръгнат, вземете мен с 59 депутати!

Борисов сякаш се моли на ПП: Оставете БСП да си тръгнат, вземете мен с 59 депутати!

Нико Ников/24rodopi.bg/Политика/Коментари  Колко много се уплаши от задържането си бившият министър-председател Бойко Борисов! Кой знае колко кошмари

Нико Ников/24rodopi.bg/Политика/Коментари 

Колко много се уплаши от задържането си бившият министър-председател Бойко Борисов! Кой знае колко кошмари сънува от 17 март 2022 г. (Разбира се, нощта на 17 срещу 18 март не е била за сън, говорим за след това).

Как ли се моли Бойко Борисов това да е бил само един подранил първоаприлски кошмар и никога повече да не се случва.

И коментарът на Лена Бориславова за момента на извеждането на Борисов с белезници от дома му в Банкя, че не е виждала такава еуфория и празнуване, да е личното мнение на съветника на премиера, а не и позиция на началника й.

Въобще, до този момент Бойко Борисов се очертава фаворит за приза „Най-уплашеният българин`2022“.

Толкова е стресиран и не знаещ какво ще се случи утре, че сам предлага ГЕРБ на „Продължаваме промяната“ (ПП).

Информационна агенция „Пик“ прави анализ на Бойкоборисовите думи „До довечера им давам 59 депутати да гласувам за оръжията“.

„Продължава да им „дава“. На тези, които го арестуваха! Тече някакъв алъш-вериш. Що за унижение? А уж трябваше веднага да се махат, да се ходи на избори.

Оставяме настрана формулировката „давам им депутати“, която звучи некрасиво от устата на партиен лидер, непожелал да влезе в Народното събрание и да поведе парламентарната си група.

Оставяме настрана и това, че Борисов очевидно гледа на народните избраници като на своя собственост, като на пешки, които мести ту в едната, ту в другата част на шахматната дъска. Гледа на тях като на хора без собствена воля,принципи, убеждения и морал…“. И т. н, и т. н. Следват абзац след абзац за войната в Украйна, иде реч и за „брюкселска дантела“, и за „бай Х.й“, и за украинците, които били достатъчно хранени и било време да излязат на борсата, за да си плащат квартирите.

Анализът е на информационна агенция „Пик“ по темата на деня: Парламентът се бави с ключовото геополитическо решение за военна помощ за Украйна – ако България даде оръжия на Володимир Зеленски, БСП ще напусне управляващата коалиция. С половин уста пък от „Демократична България“ плашат да си тръгнат, ако не дадем танкове на Украйна.

Цитираме основно онази част, в която става ясно що за 59 са тези в ПГ на ГЕРБ-СДС и от кого зависи дали тези 59 гласа миришат „управляващо“ или „опозиционно“. 

Необходимо е да отбележим, че процентите на обществено доверие към ГЕРБ и Борисов се крепят на издания като „Пик“ и „Труд“, които не си врътнаха дупетата към новата власт и финансовите й механизми, самопредлагайки се за пропагандни брошури, а се държат като медии (Журналистика е тогава, когато тя се държи като опозиция).

Казано другояче, тежката медийна артилерия на Бойко Борисов стреля с тежки думи по немъжкото поведение на лидера на ГЕРБ.

Следва да подчертаем, че Борисов се държи така не само по темата за Украйна!

 *

Да арестуваш бивш премиер!? Да му осигуриш нощувка в стая, която дава отговор на стряскащата питанка „А как дишат престъпниците и по-големите от тях?“! Да сложиш белезници на шеф на най-голямата опозиционна сила… и на улицата в негова подкрепа да излязат едва 300 души, това е голямото разочарование, болката на Борисов! ГЕРБ начело с Борисов не може да събори това правителство. А ГЕРБ без Борисов може и да означава втора серия, трета, четвърта на „Арестуваха Бойко Борисов“.

Затова се обръща към Кирил Петков и Асен Василев с думите „Давам ви 59 депутати“.

Защото през призмата на изреченото някога пред кърджалийските металурзи този неформален притежател на патента е убеден, че няма как да се случи „Задържането на „харвардския“ Борисов“, ако си дал, ако си дал, ако си дал 59 депутати!

COMMENTS

WORDPRESS: 0