Борисов: Първа тема при разговори за кабинет – кой е срещу Путин!

Борисов: Първа тема при разговори за кабинет – кой е срещу Путин!

24rodopi.bg/Политика „80% от хората казаха, че искат правителство. Ако отидем на нови избори, няма да се получи нищо различно. Ще похарчим още 100 ми

24rodopi.bg/Политика

„80% от хората казаха, че искат правителство. Ако отидем на нови избори, няма да се получи нищо различно. Ще похарчим още 100 милиона и ще имаме държава без парламент. Предлагам на лидерите от другите партии да се дръпнем назад. Приемаме този вариант. Ранното ми пенсиониране също се оказа неправилно. Не може да те побеждавам на избори с такъв резултат. От сутринта с колегите обсъждаме и спорим кое е най-важното. Първо, това е кой е с Путин и кой е срещу него. Кой е на страната на Украйна и кой не е. Нека това да е първата тема, по която ясно да си заявим позициите. Ние сме заявили нашата. Ако искаме да тласкаме държавата към поредни избори, това е идеално за Путин“.

Това обяви Бойко Борисов на брифинг на партия ГЕРБ.

По думите му, българският народ е показал на вота, че 67% са за проатлантическите партии.

„За това ще предложим така както беше 90-те години – контактна група преговарящи екипи. Ще поканим хора с безспорна репутация по антипутиновата тема. Ще поканим Плевнелиев и Соломон Паси и да проведат кръга от преговори като модератори“, посочи Борисов.

Той допълни, че втората тема, по която ще се разисква, е свързана с инфлация, финанси, икономика, енергетика, цени.

COMMENTS

WORDPRESS: 0