Болката на електората пред депутата: Инфлация, безплатното саниране на сгради…

Болката на електората пред депутата: Инфлация, безплатното саниране на сгради…

Приемен ден за жителите на Ардино организира депутатът от ДПС инж. Павлин Кръстев. Срещата се проведе в Общинския партиен офис. На нея присъстваха кме

Приемен ден за жителите на Ардино организира депутатът от ДПС инж. Павлин Кръстев. Срещата се проведе в Общинския партиен офис. На нея присъстваха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинската организация на партията Шахин Байрамов, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Наско Кичуков, общински съветници, кметове и кметски наместници на населени места и жители.

Пред депутата бяха поставени въпроси от най-различен характер. Жители на община Ардино го потърсиха да съдейства по редица социални и здравни казуси. Увеличението на минималния осигурителен доход на малките земеделски производители и тютюнопроизводителите с 290 лв., достигайки 710 лв.  Жителите на община Ардино попитаха народния представител какво се случва с Програмата за енергийна ефективност на многофамилните  жилищни сгради. Дали тя ще продължи през тази година и ще има ли финансиране. Хората алармираха, че всеки ден инфлацията се увеличава. Горивата и цените на хранителните продукти растат драстично.

Инж. Павлин Кръстев се ангажира да съдейства пред различните институции в неговите компетенции. Той заяви, че народните представители от кърджалийската листа на ДПС ще продължават със срещите си с гражданите и ще поставят техните въпроси и проблеми пред Народното събрание. „По инициатива на община Ардино, нашите народни представители направиха съответното искане пред министъра на Регионалното развитие за рехабилитация на третокласният път Кобиляне – Брезен – Боровица – Долна Сполука. Министърът на Регионалното развитие пое ангажимент през 2023 година пътят да бъде включен в следващата Програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за проектиране, оценка и избор на изпълнител за цялостното ремонтиране на отсечката“, заяви инж. Павлин Кръстев.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0