Болен Бойко, мразен Бойко

24rodopi.bg/Политика/Коментари „Бойко Борисов започва да излиза от шока от ареста. Той страда от високо кръвно, което беше критично заради липсата на

24rodopi.bg/Политика/Коментари

„Бойко Борисов започва да излиза от шока от ареста. Той страда от високо кръвно, което беше критично заради липсата на грижи по време на ареста“, твърди Менко Менков, адвокат на бившия премиер. „Г-н Борисов е политик от световна класа и държавник със собствен стил“, акцентува защитникът по отношение на обитателя на най-коментирания дом в България, от който миналия четвъртък излезе с полицаи, и бивш министър-председател. Много политици са обещавали да арестуват Бойко Борисов, някои дори с тази заплаха си уредиха заплата при него. Само Кирил Петков изпълни обещанието си.

Но пък го отнася друг Бойко – министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

От часовете на излизане от ареста до този момент, всякакви „ози“-та и „ори“-та (от социолози, коментатори и прочие) пренасят през медиите до обществото волята на болния Бойко относно мразения Бойко.

Заговорило се сред управляващите, след акцията по задържането на Борисов, че министър Рашков трябва да бъде уволнен. Казва го един от „ози“-те, без да уточнява кой, кога, къде и как го е казал.

Социолог продължава темата: „Коалицията да се освободи от Рашков, за да не потъне заедно с него“. Сякаш току-що е пристигнал от Банкя и бърза да си каже думи, че да не забрави нещо.

Едно не може да се отрече. В парламента на власт е една „АнтиГерб“ коалиция, в медиите обаче все още властва друга. На обгрижващите имиджа на бившия министър-председател. Показателен е и фактът, към кого се насочва омразата им. Което пък издава страх. „Анализаторите“ тълкуват действията на Рашков като „буря за коалицията“. Пропускайки далеч по-страховит ураган, който вече помита и най-смелите надежди за бизнеса в Европа в постковидна ситуация. Това са много по-тревожни сигнали. Ток, газ, петрол, храни, цени. Общественото напрежение, относно вземането на страна в конфликта Украйна-Русия, плод на строгия поглед на Херо Мустафа. Морфичният резонанс предава сигнали, които към този момент не се улавят. Те могат да предизвикат истински катаклизъм.

Не Рашков може да потопи коалицията, други са факторите. МВР министърът може единствено да потопи остатъка от „политика от световна класа“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0