Бойко Рашков: Заплашват избиратели, че ще им върнат българските имена, ако не гласуват за определена партия

Бойко Рашков: Заплашват избиратели, че ще им върнат българските имена, ако не гласуват за определена партия

24rodopi.bg/Общество Жители на региона от турски произход са били заплашвани, че ако не гласуват за определена партия отново ще им върнат българските

24rodopi.bg/Общество
Жители на региона от турски произход са били заплашвани, че ако не гласуват за определена партия отново ще им върнат българските имена. Тези сигнали са били получени в Областната дирекция на МВР, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков, който се срещна днес с ръководния състав на дирекцията.
Предстоящите избори и тяхното честно провеждане бе основният повод за визитата на силовия министър в региона.
„За първи път в Кърджали научавам, че има практика кметове да изготвят списъци на хора, които да гласуват с подвижна секция, но не по установения ред“, посочи Рашков.
Вътрешният министър допълни, че взаимодействието между органите на МВР и прокуратурата в региона е на добро ниво, но от държавното обвинение проявяват „особено поведение относно дела за купуване и продаване на гласове“.
„В такива случаи прокуратурата не проявява необходимата активност и не съдейства в достатъчна степен. Впечатли ме и, че някои решения на държавни органи се вземат по внушения отвън. Като, че ли политическите партии на местно ниво си позволяват повече, отколкото имат като правомощия“, допълни Рашков.
Очаквайте подробности и репортаж!

COMMENTS

WORDPRESS: 0