Бойко Рашков: Ударилият шофьора полицай се опитал да изтрие видеозаписа от патрулката, да се проверят всички коли!

Бойко Рашков: Ударилият шофьора полицай се опитал да изтрие видеозаписа от патрулката, да се проверят всички коли!

24rodopi.bg/Темата+ Направен е опит да се изтрие видеозаписът от полицейската кола, в която е пътувал униформеният, ударил турски шофьор на магистрал

24rodopi.bg/Темата+

Направен е опит да се изтрие видеозаписът от полицейската кола, в която е пътувал униформеният, ударил турски шофьор на магистрала „Тракия“. Това показват данните от първоначалната проверка, съобщи Бойко Рашков пред депутатите от комисията по вътрешни работи на Народното събрание.

Полицаят, забил шамар на турски тираджия, е с 18-годишен стаж в МВР – четете тук

„Имало е опит за заличаване на следите от извършеното нарушение чрез изтриване на видеозаписа от самите служители, който се прави автоматично с технически средства в самата полицейска кола. Взети са веднага мерки за образуване на дисциплинарни производства и тези дни те ще бъдат отстранени от длъжност до приключване на производството“, отбеляза още министърът.

Припомняме, че двамата полицаи са уволнени.

„Място за подобни служители на МВР няма. Не може аз да се прибера от работа в къщи, да пусна телевизора и новините да са изпълнени от турски агенции, от които чувам и виждам за този инцидент на АМ „Тракия“, отбеляза Рашков.

Министърът е разпоредил проверка на всички полицейски коли, които контролират пътното движение, за да се установи имало ли е и на друго място въздействие върху тези технически средства.

Какво каза днес битият шофьор – четете по-късно тукa

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0