Бойко Борисов сънувал, че е Червената шапчица пред голямата и незаобиколима парламентарна гора ДПС

Бойко Борисов сънувал, че е Червената шапчица пред голямата и незаобиколима парламентарна гора ДПС

24rodopi.bg/Коментари/Политика  Бойко Борисов заяви, че ако партията му спечели изборите, ще положи всички усилия да състави правителство като изключ

24rodopi.bg/Коментари/Политика 

Бойко Борисов заяви, че ако партията му спечели изборите, ще положи всички усилия да състави правителство като изключи съюз с ДПС. Часове по-късно бившият премиер имал странен сън. В началото било почти приятно – Бойко Борисов се превърнал в Червената шапчица. В Банкянския политизиран вариант на приказката на братя Грим „шапчицата“ Борисов стига до страховита гора и се разтреперва:

-Ама защо си толкова страшна?

-Защото аз съм голямата и незаобиколима парламентарна гора Де-Пе-Се! 35-40 декара.

Разтреперал се Борисов, ама продължил оптимистично:

-Да, ама аз ще продължа, и даже от вълка не ме е страх, защото накрая ще ме спаси добрия ловец Костадин Костадинов от „Възраждане“.

 

Така майтапчийски може да се хроникират увлекателните изяви на Бойко Борисов пред провинциални активисти на ГЕРБ и журналисти, и бурята „Избори 2022“, която бушува в главата му. И само той си знае за какви коалиции мечтае.

 

Какво е „съюз“ за Бойко Борисов?

Нещо като Съветския съюз!? Или обединение а ла „Не ни дреме“ като Българския футболен съюз!? Или, може би, е политическа опция за брачен съюз, за нерушима връзка като при мъжа и жена!?

Ако „Банкя“ пристане на „Сарая“, но без подпис, това пак съюз ли ще е?

 

Никой от играчите, които имат реални шансове за присъствие в новия парламент, не иска да преговаря с Бойко Борисов. Важно е да подчертаем: Борисов, а не ГЕРБ!

За ГЕРБ, начело с Борисов, полуоткрехната е вратата на ДПС, и сякаш малко повече на „Възраждане“.

Като говор и картина в последните месеци единствено лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов се държи като потенциален коалиционен партньор на Борисов.

Не че ще му позволят на Борисов да управлява с Костадинов, но дори теоретично сметката за антиамериканска и антиевропейска прегръдка не излиза – между 70 и 75 депутати може да има ГЕРБ в новото Народно събрание, социолозите дават 30-35 парламентарни места на „Възраждане“. Сборът за правителство не се постига. Но дори Борисов да къндърдиса друг за партньор, едва ли ДПС ще си плюе на сурата да брани пред портата управление ГЕРБ + срещу „трохи“, и то с Бойкоборисова молба „Сакън, Мустафа, да не разберат другите и хората“.

Иначе, на сутринта Борисов си казал:

-Баси и съня! Херо Мустафа и Урсула да не разберат, че мамата си…

COMMENTS

WORDPRESS: 0