Бойко Борисов с 200 за кабинет, заплаши дори със спиране на пенсии

Самуил Крумов/24rodopi.bg/Мнение Бойко Борисов настъпи до краен предел педала на газта за съставяне на кабинет. „Ако няма правителство, няма да има

Самуил Крумов/24rodopi.bg/Мнение

Бойко Борисов настъпи до краен предел педала на газта за съставяне на кабинет.

„Ако няма правителство, няма да има бюджет. Юни месец, между 10-14, няма да може държавата да си плаща заплатите и пенсиите“, обяви лидерът на ГЕРБ в петъчно прозрение от кулоарите на парламента. Продължи за отговорността на всички партии, за държава „без бъдеще, без нищо“.

Забележете, тънката игра с нервите. Армията от чиновници остава без възнаграждения, възрастните хора без пенсии. Това не произтича от министри, които боравят с цифрите, а от човек, който от две години не е в изпълнителната власт. И в същото време от месец и половина спира актуализацията на бюджета.

Бюджетът чака в парламента, но Борисов не позволява на своите да го гласуват!!! Поставя ултиматум – или ще упрявлява, или ще остави България без актуализиран бюджет.

Нуждата от кабинет „на помирението“ скоро ще бъде изкрещяна. Все по-ясно личи, че Борисов губи почва. Иван Гешев пък излезе в отпуск и ситуацията става още по-неясна. А няма по-страшно от непознатото.

Задават все много интересни дни.

Тук е излишно да вмъкваме по нашенски познатото „Да спасяваме държавата, която от 30 години се съсипва“. Вероятно от марсианците. „Експертно правителство“ с партийни експерти, които имат партийни господари, пък продължава да звучи като обида за народа, в превод „те са прости, няма да ни разберат игрите“. Защото по същество това си е една широка коалиция, която прави изборите непотребни.

Планът за възстановяване с милиардите вече заприличва на План за оцеляване. Пак с милиарди, но и власт, служеща за бронежилетка.

Другият коментар:

Експертно правителство с началник – политик. Ама как става тая работа, Габриел-Борисов?! – четете тук

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0