Бойко Борисов: Христо Иванов да е премиер, искам нов обществен договор

24rodop.bg/Политика Лидерът на партията в най-много депутати в Народното събрание – ГЕРБ, дава шанс за редовно правителство с третия мандат, ако той

24rodop.bg/Политика

Лидерът на партията в най-много депутати в Народното събрание – ГЕРБ, дава шанс за редовно правителство с третия мандат, ако той бъде даден на „Демократична България“. Бойко Борисов е готов да управлява с един от най-яростните противници на партията му в последните години – с Христо Иванов.

Това е най-важното от днешния брифинг на Бойко Борисов.

„Съгласен съм с Христо Иванов, че трябва да има правителство. Аз го познавам, като вицепремиер беше добър и честен. Нека той да обяви кабинет с министър-председател Христо Иванов, нека да покани лидерите и да ни каже при какви условия могат да се случат нещата и да подпишем документ. Нов обществен договор – лидерите да поемем ангажимент, че нашите министри няма да извършват незаконни действия и такава правосъдна реформа да има, че да не се налага политическата система да се занимава с това“, каза Борисов, който не успя да създаде правителство с първия мандат.

COMMENTS

WORDPRESS: 0