Боят за олио в Кърджали донесе на „Кауфланд“ глоба в размер на 562 052 лева

Боят за олио в Кърджали донесе на „Кауфланд“ глоба в размер на 562 052 лева

24rodopi.bg/Общество Комисията за защита на конкуренцията глоби с 565 052 лв. "Кауфланд България" и с 250 089 лв. "Билла България" за заблуждаваща ре

24rodopi.bg/Общество

Комисията за защита на конкуренцията глоби с 565 052 лв. „Кауфланд България“ и с 250 089 лв. „Билла България“ за заблуждаваща реклама по време на промоционални кампании със слънчогледово олио. Решенията могат да бъдат обжалвани пред Административен съд – София област, в 14-дневен срок.

Решенията идват след писма от 10 и от 15 март тази година, изпратени от Комисията за защита на потребителите до антимонополния орган. В тях се описват констатирани отделни случаи на липса или недостатъчни складови наличности на олио в конкретни обекти, въпреки че промоцията е анонсирана в рекламни брошури и интернет страници на двете вериги.

Както вече 24rodopi.com писа и показа, бой за олио имаше в кърджалийския „Кауфланд“ на 12 март. Проблем имаше и в „Билла“ на 9 март.

Комисията за защита на конкуренцията приема, че, след като няма достатъчни количества от промоционалния продукт, „безспорно е налице несъответствие“ между обещанието за продажба на олио на по-ниски цени и фактическото му изпълнение.

В официално становище от „Кауфланд България“ заявяват, че в обектите на веригата не са осъществявани каквито и да било действия или бездействия, нарушаващи правата на потребителите или конкурентите, и че те са били изцяло съобразени със закона и добрите търговски практики, пише „Капитал“. Компанията ще обжалва решението на КЗК.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0