Близка на Джайски и сестра му: Благодаря на лекарите, нито за миг не спряха да се борят за живота им!

„Малко е да кажем „Благодаря!“. Направихте всичко по силите си, за да ги спасите. И го правихте до последния им дъх. Изпълнени сме с удовлетворение и

„Малко е да кажем „Благодаря!“. Направихте всичко по силите си, за да ги спасите. И го правихте до последния им дъх. Изпълнени сме с удовлетворение и радост от това, че имаме такива специалисти като Вас, които заедно и с Божията воля работите с любов, в името на живота. Бъдете здрави! Нека Господ да Ви дава сила, търпение и любов във важната Ви мисия!“.
С тези думи близка на починалите с Ковид-19, Айше Хасан и Ерол Дурмуш /Джайски/, се обръща към лекарите в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.
„Искам да изкажа своите благодарности на прекрасния екип от специалисти от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, в частност д-р Димитрова, завеждащ ОАИЛ, д-р Маринова, завеждащ Инфекциозно отделение, и д-р Вълчева, завеждащ Пневмофтизиатрично отделение. Тяхната сърдечност и всеотдайност показаха, че работата е не само задължение, а любов. Трудните дни, в които нашите близки Айше Хасан и Ерол Дурмуш /Джайски/ се бореха за живота си, екипите от лекари, медсестри и санитари показаха как трябва да се работи – със сърце, вяра и усмивка. В ежедневните ни разговори за получаване на информация за състоянието им, нито веднъж не прочетохме нотка на раздразнение и изнервеност, а напротив срещахме надеждата в благите им очи и спокойния тон. Знанията, богатият опит и човещината, които излъчваха, в съчетание с добра и стегната организация можем да определим с една единствена дума – отдаденост в професията“, се посочва в благодарственото писмо.
Припомяме, че 56-годишният треньор към футболната школа на Джебел Ерол Дурмуш почина в събота след тежки усложнения вследствие на Ковид-19. На следващата сутрин пък битката с коронавируса загуби сестра му.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0