Блъснат от жена – „фантом“ велосипедист ще получи 30 000 лева

Блъснат от жена – „фантом“ велосипедист ще получи 30 000 лева

Блъснат на пешеходна пътека велосипедист осъди Гаранционния фонд на обезщетение в размер на 30 000 лева. Повече от две години след инцидента виновният

Блъснат на пешеходна пътека велосипедист осъди Гаранционния фонд на обезщетение в размер на 30 000 лева. Повече от две години след инцидента виновният водач така и не е открит. Потърпевшият пък поиска нанесените му неимуществени вреди да му бъдат заплатени.

Припомняме, че произшествието стана на 27 март 2019 година на кръстовището между булевард „Христо Ботев“ и улица „Стефан Стамболов“ в Кърджали. 56-годишният тогава велосипедист бил блъснат, докато пресичал на пешеходна пътека от сив автомобил с малки габарити, управляван от жена. Образувано бе досъдебно производство, а полицията отправи апел свидетели да помогнат за издирването на водача.

След като шофьорът не е бил открит, досъдебното производство е било прекратено в края на май същата година. На потърпевшия било отказано обезщетение от Гаранционния фонд за счупванията на колянна става и подбедрица.

Повече от две години по-късно, Апелативният съд в Пловдив потвърди решението на окръжните магистрати в Кърджали да бъдат изплатени 30 000 лева на кърджалиеца.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0