Бюджетът на Крумовград: Милиони за улици, водоснабдяване, образование…

Бюджетът на Крумовград: Милиони за улици, водоснабдяване, образование…

24rodopi.bg/Регион Общинският съвет в Крумовград прие бюджета на общината за настоящата година. Приоритет в него са ремонти на пътища, водоснабдяване

24rodopi.bg/Регион

Общинският съвет в Крумовград прие бюджета на общината за настоящата година. Приоритет в него са ремонти на пътища, водоснабдяване и сгради за по-добра среда за образование.

След като се завършиха през 2022 г. рехабилитациите на общинските пътища за Луличка, Гулийка, Рогач, Сливарка и улици в Крумовград, предложените за бюджет 2023 г. по-големи инвестиции са: рехабилитация на пътя за Аврен-Девесилово-Егрек за 2 млн.лева; рехабилитация на пътя за Чернооки за 633 000 лева; рехабилитация на пътя за Горна Кула-Долна Кула – ІІ етап – за 794 000 лв.;  преасфалтиране на пътищата за селата Бараци, Красино, Горни Юруци, Кандилка,Морянци, Черничево, Малък Девесил за около 1 млн. и 200 хил. лв; водоснабдяване на с.Чал за 780 000 лв. и довършване на водоснабдяване Багрилци за 1 млн. и 120 хил. лв.

Продължават да се изграждат улици в Крумовград и ще бъдат довършени две за около 560 000 лв., за които  са заложени средства за частично финансиране на ІІ етап на улицата край река Крумовица. Заложени са 1 млн. и 367 хил. лв. за изцяло обновяване на улиците в с.Странджево.

Предстои довършване на ЦДГ в с.Подрумче за над 2 млн. лева; ремонт на покрив и топлоизолация на сграда на ОУ с. Луличка – 160 хил.лева; благоустрояване на дворно пространство и вертикална планировка на ЦДГ „Юрий Гагарин“ Крумовград на стойност 414 000 лв.; изграждане на обществен басейн с летен бар и обслужваща сграда – 1 млн.и 480 хил. лв.; надстрояване на сграда на спортен център – 224 000 лв.; основен ремонт  и реставрация на градския музей – над 100 000 лв.;

Общинските съветници от Крумовград изцяло подкрепиха кмета на общината и единодушно одобриха предложения бюджет.

COMMENTS

WORDPRESS: 0