Бюджет, проекти за 100 млн лева… Какво мислят кърджалийските депутати за Делян Пеевски

Бюджет, проекти за 100 млн лева… Какво мислят кърджалийските депутати за Делян Пеевски

24rodopi.bg/Политика Кърджалийските депутати от ДПС отбелязват огромния принос на председателя на парламентарната група Делян Пеевски за приемането н

24rodopi.bg/Политика

Кърджалийските депутати от ДПС отбелязват огромния принос на председателя на парламентарната група Делян Пеевски за приемането на Бюджет`2024, което рефлектира върху работата на общинските администрация, и за одобрените рекорден брой инвестиционни проекти на общините в Източните Родопи в края на 2023 година.

За първи път от 3 години бюджетът на страната се приема навреме. Сред основните параметри на бюджета, приет от Народното събрание тази седмица, е влизането в 3% дефицит, който е сред най-важните сред Маастрихтските критерии за влизане в еврозоната, значително увеличаване на парите за образование, млади семейства, култура и редица други, като за сметка на това се вдига значително облагането на хазартния бизнес, от което се очаква в хазната да постъпят над 200 милиона лева повече.

Общо харчовете, които планира да направи държавата, са в размер на 81,3 милиарда лева или около 40% от брутния вътрешен продукт. Самият БВП пък, очаква финансовото министерство, трябва да нарасне с 3,2%. Спада и инфлацията – до нива от 4,8% на годишна база.

„Благодарение на активната работа на председателя на ПГ на ДПС г-н Делян Пеевски, както и на председателя на Комисията по Бюджет и финанси в 49 то Народно събрание г-н Йордан Цонев, за първи път инвестиционните проекти на всички общини от област Кърджали – Ардино, Джебел, Кирково, Крумовград , Кърджали, Момчилград и Черноочене – са включени в  Държавния бюджет за 2024 година“, посочва народният представител Елван Гюркаш.

„Заделените средства са вследствие на последователната политика, която води парламентарната група на ДПС и нейният председател Делян Пеевски за развитието на малките населени места“, подчертава тя.

Проекти за над 100 милиона лева ще бъдат реализирани от Общините в област Кърджали в следващите месеци. Единственото разочарование е в сферата на санирането. Какво първи 24rodopi.com писа, едва 8 жилищни блока в Кърджали ще бъдат санирани в областния център за сумата от 13 милиона лева, при предварително планувани 30 милиона. Това се дължи на слабата работа на Община Кърджали до май 2023 година относно възможностите за енергийно обновяване на стария жилищен фонд и на съществуващия само на книга Областен информационен център. Критика в тази посока търпят и народните представители.

Очаквайте: Защо Делян Пеевски е по-голяма новина за България от акад. Николай Денков!?

COMMENTS

WORDPRESS: 0